Greetje

Ik ben Greetje van den Geest, sinds mijn afstuderen aan de vakschool voor edelsmeden in Schoonhoven ben ik zelfstandig edelsmid en ontwerper en werk ik aan mijn eigen collectie van sieraden. De sieraden zijn te koop in mijn webshop en zijn te koop bij Edelsmederij OXO in Rotterdam.

Opleiding

Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over het vak en heb ik zelfs een aantal prijzen gewonnen. Zo maakte ik de kroon voor Miss Nederland in 2003 en heb ik de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd gewonnen in 2004. Bij Edelsmederij OXO in Rotterdam heb ik na mijn stage 6 jaar gewerkt. Tegelijkertijd heb ik mij ingeschreven bij de kamer van Koophandel en ben ik begonnen met mijn eigen collectie sieraden.

Sieraden

Na het succesvol afronden van mijn opleiding als edelsmid, ben ik voor mezelf aan de slag gegaan. In mijn eigen atelier in Amersfoort werk ik aan mijn collectie sieraden, maak ik verlovingsringen en trouwringen voor mensen die iets speciaals zoeken om hun liefde te vieren en werk ik in opdracht om elke klant een uniek en persoonlijk sieraad te geven.

Inspiratie

De inspiratie voor mijn sieraden haal ik vooral uit de natuur. Er zijn zoveel mooie en complexe vormen in de schepping gelegd! Er zijn oneindig veel mogelijkheden om die te gebruiken en om te vormen tot draagbare juwelen. Dit kan je terugzien in de verschillende series binnen mijn collectie. Ik maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen, zoals goud, zilver, platina, parels en edelstenen.