Cursus

Het is alweer een tijd geleden dat ik een bericht geschreven heb voor de website. Dus hierbij een update met het laatste nieuws!

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met het maken van nieuwe sieraden voor mijn eigen collectie. Deze keer met een prachtige blauwe edelsteen met de naam Kyaniet. Het combineert erg mooi met blauwe saffier. Dit zijn een aantal unieke oorbellen geworden, ik zal er deze week nog een mooie foto van proberen te maken. Meestal doe ik dat met natuurlijk licht en vandaag is het helaas erg donker weer zodat de foto’s niet helder genoeg geworden zijn.

Verder ben ik begonnen aan een cursus CAD Rhinoceros. Ik hoor je al denken: een cursus wat??

Rhinoceros is een computerprogramma wat erg geschikt is om sieraden digitaal te tekenen. Het tekenen van sieraden doe ik natuurlijk al erg lang maar alleen op papier. Computer ontwerp heb ik 15 jaar geleden een heel klein beetje gehad in mijn opleiding maar de technieken en programma’s daarvoor stonden toen nog in de kinderschoenen vergeleken met vandaag. Dus nu ben ik aan het leren hoe je kunt tekenen met dat programma. De aanleiding hiervoor is dat ik graag weer eens wat nieuws wilde leren en ook graag bij wil blijven met alle nieuwe technieken die je kunt gebruiken om sieraden te maken.

Met een digitaal ontwerp kan ik aan een klant nog beter van te voren laten zien hoe een sieraad gaat worden. Ook kan ik mijn ontwerpen laten 3D printen. Hoeveel ik dit in de toekomst ga gebruiken weet ik nog niet, ik maak nu erg veel unica´s die ik sneller met de hand gemaakt heb dan dat ik het in de computer getekend heb😉 maar wie weet, nu ik er handig in wordt kan dat natuurlijk nog veranderen!